Wednesday, May 7, 2014

Malaga Wine


Pozdrav dragi moji!

Danas želim da Vam predstavim lak koji je od samog početka mog OPI ludila bio predmet interesovanja. Nekako bi uvek bio tu na listi želja ali nikada i precrtan sa iste. Večita dvojba da li je lep, da li mi treba, da li će mi stajati... milion preispitivanja, koja su bar u mom slučaju - čisto odlaganje neizbežnog! I tako sam se ja dugo vrtela u začaranom krugu, sve dok mi se u poslednje vreme nije opako uvukao u misli kao lak koji Suzi i sama izdvaja i jedan od pravih OPI klasika. Jedna moja naglas dilema na Ana forumu pre nešto više od mesec dana i draga prijateljica je rekla da će mi proslediti svoj! Ovde ne mogu reći da je ''to je bilo to!'' - lak je i više od toga jer pored pečata drage osobe, on zaista zaslužuje kultni status a u nastavku pogledajte i zašto...





MW originalno potiče iz prve OPI kolekcije Launch koja je lansirana 1989. godine. Jedno od prvenaca iz ove kolekcije je steklo veliku popularnost a danas i kultni status pa se tako raskošno baškari na policama širom sveta kao deo standardne ekipe. Epitet nije slučajno dobio - ovo je lak koji je toliko klasičan a opet ima tu neku magiju zbog koje poželite da Vam je jedini u kolekciji! U bogatoj, tamnijoj crvenoj boji krije se opijajuća mešavina seksipila, ženstvenosti, raskoši, sofisticiranosti pa pomalo i drskosti. Na obrisima grlića bočice vide se i pink podtonovi ali ova nijansa je toliko neutralna da odgovorno tvrdim da stoji svakome - svaki ten, podton kože prosto oživljava sa ovom zavodljivom bojom! 




Formula mog primerka je odlična - ni pretanka, ni pregusta fina kremica koja se jako lepo raspoređuje po noktu. Dva tanja sloja su sasvim dovoljna za potpuno prekrivanje. Lak se standardno brzo suši i ostavlja neverovatno sjajnu završnicu.
Moram da naglasim ovo moj primerak - naime bilo je žalbi na formulu kako je pretanka i slično ali imajte na umu da je ovo ogromna proizvodnja i da svaki lak može imati i svoj loš primerak, nažalost.

Jedan od retkih lakova koji sam poželela da bude u mojoj kolekciji doživotno! Možda bi se i usudila da iskoristim i onu rečenicu sa početka priče ''Ako bih imala samo jedan lak...'' Pravi klasik sa svim dobrim osobinama koje treba da krase jedan lak.

Na kraju bih dodala i malu zanimljivost - ovo je zvanično, ne po godinama posedovanja/kupovine ali po datumu lansiranja originala moj najstariji OPI primerak.

Da li je i Vas očarao kao mene?

Do novih čavrljanja,
ljubi vas Prase!


48 comments:

  1. dobro se drži ovaj starac ;)
    jepi je jeeeeepi *.*

    ReplyDelete
  2. Fantastična crvena, baš mi se dopada, a sad si me i navela na razmišljanje "Ako bih imala jedan lak...", bolje da odmah prestanem haha. :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, meni je to baš teško jer ne mogu da budem racionalna - odmah a čekaj ovaj, a ovaj, pa ova boja... U trenutku racionalnosti to bi bio definitivno ovaj <3

      Delete
  3. Slažem se u potpunosti, prava klasika. Nije ni previše holivudski glamur, ali ni trendseterski. Divna nijansa crvene. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste, za svaku damu jer svako može da ga iznese na svoj način :)

      Delete
  4. Predivan je. Mislim da je to lak koji bi Snežana nosila (ti si kriva za takvu asocijaciju, tj tvoj divan bledi ten). Koliko su on i Quarter of a Cent Cherry slični/različiti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha :D

      Uh nisam upoređivala, nisam čak želela ni sa jednim da ga poredim :D i ovako ne bih znala napamet sa sigurnošću ali rekla bih da je možda ali možda QOCC berry u odnosu na njega u direknom poređenju. Baš ću kada isporbam onaj novi ''My Kind Of Brown'' da uporedim sve na tu temu jer mi se i on čini da je iz te familije :)

      Delete
    2. Onda čekam poređenje.

      Delete
  5. Čak i ja koja nisam od crvenih moram priznati da je stvarno predivna nijansa, zaslužuje kultni status :) A slikica na početku je zakon!

    ReplyDelete
  6. Predobra boja, ima lep sjaj :-)
    xx

    http://katycolorfulfreak.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Ja ga obožavam! Drago mi je da si baš o njemu pisala :)

    ReplyDelete
  8. Zasto sam ja umislila da je Malaga Wine bordo lak?! Sve u svemu jako je lep.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i meni se cini.. u svakom slucaju je predivan :). i prasetu stoji savrseno

      Delete
    2. Hvala devojke :*

      On je baš tamnije crven ali nikako bordo :)

      Delete
  9. sreća da si ga nabavila jer je divan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj i ja sam baš srećna, predivan je <3

      Delete
  10. Koliko od da je boja klasicna i verovatno lici na neki koji vec imamo, Malaga je izgleda posebna. Verujem da nije slucajno u OPI familiji od pocetka do danas. Na tebi veoma socno izgleda i laska svetlom tenu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo to! To jeste jedna od najpopularnijih nijansi ali Malaga ima neki šarm u sebi - baš se izdvaja kada gledam ostale u tim nijansama - neobjašnjivo <3

      Hvala :*

      Delete
  11. Bas kad pomislim da tvom tenu najbolje stoje plavci ti se pojavis sa crvenim i ja se ponovo odusevim :D

    Odlican lakic. Crvene nijanse su uvek dobar izbor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj, hvala <3

      Crvena je uvek siguran i dobar izbor!

      Delete
  12. šta reći sem prava klasika!

    ReplyDelete
  13. Mnogo lepa i klasicna boja. Nego koliko vremena tebi treba da za sve nadjes sliku sa svinjicom!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, to je ponekada baš težak posao! Nekada par minuta a nekada bogami ode mnogo više nego što mi treba da pripremim post. Kada imam vremena istražujem i čuvam za kasnije a neretko i dobijam sličice <3

      Delete
  14. Po nazivu sam očekivala neku nijansu koja vuče na bordo, ali i ova je divna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ovo nije klasičan bordo lak već baš fina zatvorenija i tamnija crvena :)

      Delete
  15. Prelep,savrsen crveni lak,a nema nista lepse od toga :)

    ReplyDelete
  16. Bas bih volela da i mi ovako lepo stoji crveni lak kao tebi. :) Divan je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ti imaš tako lepe nokte da je to što si napisala sramota, znaš :D
      :*

      Delete
  17. Eto, kod klasika godine nisu bitne, ovo mi je omiljena crvena za nokte! Predivan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tačno, ovo je boja za svaku ženu ili devojku! <3

      Delete
  18. Jedna od mojih omiljenih boja <3

    ReplyDelete
  19. Najlepša nijansa crvene, moja omiljena! Lidija :)

    ReplyDelete
  20. Gorgeous red!

    ReplyDelete