Wednesday, May 14, 2014

Poshe Super-Fast Drying Top Coat


Pozdrav dragi moji!

Danas bih želela da malo prekinem niz recenzija o lakovima i predstavim Vam drugi top coat koji obožavam! O prvom tj. o čuvenom Seche Vite nadlaku sam pisala pre nešto više od godinu dana a on je i danas moj miljenik. Današnja zvezda posta je i globalni predmet obožavanja jer se veliki broj lakoholičarki kune u njega, prozivajući ga brojem 1 u kategoriji brzosušećih nadlakova. 
Pre skoro pa godinu dana, draga Martina mi je poslala dekantovan Poshe kako bi ga probala i od tada sam ga poželela u rezervi. Ta želja mi se ostvarila pa sam dobila od drage prijateljice još jednu bočicu na poklon.









Poshe nije bez razloga jedan od najhvaljenijih top coat proizvoda na svetu - zaista je brzosušeći, izuzetno tanke formule koja pruža prirodniju završnicu i visok sjaj, kao i odlične četkice za manevrisanje tj. lepo nanošenje.

U poređenju sa Seche Vite nadlakom, koji jedanko koristim, ima prednost zbog pomenute tanje konzistencije pa samim tim i prirodnijeg izgleda noktiju (dakle tanjeg premaza) za razliku od SV koji daje više izgled geliranih noktiju (nokti deluju nešto ''deblje'').

Takođe, za razliku od SV koji ima tendeciju brzog bežanja sa noktiju, Poshe traje onoliko koliko odlučite da će trajati Vaš manikir. Isto tako nije mi se desilo da Poshe ikada povuče lak, dok SV to ume kada se malo zgusne a mažem ga preko gušće kreme.

Zajednička im je brzina sušenja u globalu - oba nadlaka su potpuno suva za najviše 5 minuta, dok su na dodir za najviše minut. Neki moj osećaj je da se ipak SV za nijansu brže suši. Izuzetno visok sjaj ne manjka ni jednom ni drugom.




Što se tiče sastava, Poshe ne sadrži Formaldehid, Tulen ni BBP:

Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Cellulose Acetate Butryate Ester, Naphtolite, Polysiloxane Copolymer, Butyl Benzyl Phthalate, Aminomethozysilane, Isopropyl Alcohol, Benzophenone.




Još jedna pozitivna stavka ovog top coat-a jeste i to što možete slobodno da ga nanosite na sveže nalakiran nokat bez bojazni da će Vam četkica povući boju i ofarbati se. Možda i najbitnija stavka je ona da ovaj nadlak ne menja originalnu boju samog laka!

Što se tiče dostupnosti - nažalost nije dostupan u Srbiji i bivšim republikama, čak mislim da ga nema ni u Evropi. Opet ako baratate online kupovinama ili imate nekog da Vam ga donese iz Amerike - može biti Vaš za otprilike 5$ koliko u proseku može da se nabavi. Postoji i salonsko pakovanje.




Da li ste možda imale priliku da probate ova nadlak? Koji bi mi preporučile još da probam, koji je Vaš miljenik?

Do novog naslova,
ljubi vas Prase!

24 comments:

  1. Sviđa mi se što ne povlači lak. To me najviše izluđuje kod brzosušećih nadlakova.

    ReplyDelete
  2. probala, bila prilično zadovoljna... ali kad prođeš pola bočice ima običaj zgusnuti se, ista stvar kao i seche ;)
    zato se držim essence btgn koji nije ništa gori od ovog :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za sada je prva bočica ok, videćemo :)

      Delete
  3. Ja trenutno koristim Bourjous Instant Dry. Nije los ali mi razlicitom brzinom i kvalitetom susi lakove razlicitih brendova. Ne znam zasto. Ovaj cu probati da nadjem jer mi se dopada recenzija. Pozdrav :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokušaj, ako imaš mogućnost online - stvarno vredi!

      Delete
  4. Zvuči savršeno, morat ću ga jednom pokušat dobavit od negdje. Ja trenutačno koristim OPIjev Rapid Dry ali sam skužila da mi zna nekad baš jako "skupiti" nokat i počne mi se sušiti kožica ispod noktiju, a inače mi se to s nijednim lakom ne događa, ne sviđa mi se to nikako...iskreno obično preskačem topcoat, većina lakova mi se dosta brzo suši i ionako imaju sjaj :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam navikla na top coat, ne vredi - to je već moja manija, kao što isključivo koristim vodootporne senke :D

      Delete
  5. Zvuči zanimljivo, uzeću ga ako negde naletim.

    Trenutno koristim Nails Inc Caviar tc, odličan mi je, samo čekam da vidim da li će moći da se iskoristi bez zgušnjavanja do kraja. Za te pare bi trebalo i da mi otpeva nešto. :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako budeš u prilici - obavezno!

      Taj sam uzela u obzir, čekam tvoje kompletne utiske :*

      Delete
  6. Zvuci odlicno. morat cu da ga potrazim po prodavnicama ovde.

    Fabulous 30s

    ReplyDelete
  7. ma najbolji je. bez premca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kod mene je non stop rasprodat. kad god hocu da kupim moram da ga lovim i cekam da se opet pojavi

      Delete
    2. Joj i to je smor podjednako kao što i nama nije toliko dostupan :(

      Delete
  8. Odlično zvuči, šteta što nije dostupniji.

    ReplyDelete
  9. Ja koristim SV ali isključivo sa ciljem da mi se što pre osuši lak, nisam primetila da mi produžava manikir čak do 7 dana kao što su mi obećavali u prodavnici ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iskreno, samo sam jednom izgurala nedelju dana sa istim lakom :D

      Delete
  10. Joj, deluje savršeno iz opisa, a naročito to što ne daje izgled geliranih noktiju. Ne znam, možda nekad uspem da dođem do njega, zvuči i više nego dobro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da hoćeš, stvarno je divan! :*

      Delete
  11. odlican je, najbolji TC koji sam do sad probala

    ReplyDelete