Wednesday, February 6, 2013

Kako Prase neguje papke...

Oink!

Pošto vlada interesovanje za ovakav post, ja sam morala da požurim sa istim i udovoljim Vašim željama!
U principu nema tu velike filozofije ili misterije, idem kod stručnjaka i prezadovoljna sam njihovim uslugama jer iako je specijalista za kravice, mi prasići se nimalo ne žalimo!




Šala naravno, ne zamerite!!!
Biće mi zadovoljstvo da podelim sa Vama moje rituale i otkrijem Vam moje omiljene preparate, spremite se jer biće ovo jedan poooduži post....

Počela bih od tretmana bez koga ne mogu da funkcionišem, evo već godinu dana i ne pomišljam da ga menjam! U pitanju je OPI Start To Finish 3 u 1 tretman, koji služi kao nega, baza i top coat. On je moja obavezna baza pri svakom lakiranju. Kao top coat mi se nije nešto pokazao, daje odličan sjaj ali niti brzo suši lak niti sme da se maže odmah posle lakiranja.

                                                                        

Ovaj tretman smatram najzaslužnijim za kvalitet mojih noktiju jer od kada sam počela da ga koristim nokti su mi značajno ojačali, ne listaju se i ne pucaju. Kao dokaz prilažem moj prvi swatch (kako sam se slatko ismejala kada sam ga ponovo videla ali tu se iskrao i jedan ponosni smešak!) i početno stanje mojih noktiju, pa sada možete videti kako sam dalje napredovala i što se tiče nege ali i estetike!

OPI Black Cherry Chutney


Start To Finish postoji u dve varijante - Original formula koja sadrži formaldehid i Formaldehid Free formula. Ja ih mešam u zavisnosti na koju naletim jer je u poslednje vreme jako teško naći ovu FF formulu. U svakom slušaju mislim da treba poći od Original formule jer je formaldehid poznat kao ojačivač noktiju. I sama sam tako krenula iako sam u tom trenutku bila potpuno neupućena, niti znala bilo šta o tome a tretman sam dobila u paketiću za lakom i kremicom, tako da ovo nije bio ni namerni odabir! Eto da nije bilo tog paketa sa crvenim Big Apple Red lakom, ko zna kada bih ja otkrila ovo čudo!
Ono što treba naglasiti jeste da kada koristite tretmane koji sadrže formaldehid, hidratacija je imperativ! Dakle opskrbite se uljima, kremicama, serumima i ne bi bilo loše da pročitate uputstvo za korišćenje koje dobijate uz te tretmane. Najiskrenije ja se nisam pridržavala nikada ali zato mackam i hidriram nokte kao luda!
Ovaj tretman je skuplji u odnosu na drogerijsku ponudu ali pošto sam godinama unazad isprobala sve te baze i tretmane i sa svakom bila zadovoljna najviše mesec dana a onda sve jovo nanovo jer se nokti listaju, pucaju itd. shvatila sam da je u ovom slučaju tačna ona izreka ''nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari''.
Cena za 15ml je u apotekama oko 1.500rsd, meni traje nekih 4 meseca ali moram da napomenem da je sestra i ja koristimo zajedno (minimum 4x nedeljno) i tek se pri dnu zgusne, mada stvar može da se reši sa thinnerom.

Pošto sam spomenula hidrataciju, nastaviću dalje sa njom i počeću od kremice koju koristim još od prošlog leta i kojom sam zaista prezadovoljna a to je Dior Creme Abricot krema za negu noktiju i zanoktica.


Kao što možete da vidite na slici, krema je gušće teksture, poput grožđane masti i najbolje je koristiti uveče pred spavanje kako se ne bi umazali. Ja npr ako je koristim preko dana, stavljam plastične rukavice (njih možete nabaviti besplatno tako što ćete ih ''maznuti'' na pumpi kada sipate benzin ili u hipermarketu kada kupujete voće i povrće a ako Vas je sve to sramota, koristite plastične kese koje svako od nas ima u kući) kako bi što bolje nokat upio kremicu, mada je ovo čudo nemoguće u potpunosti da se upije, potrebno je utrljati u nokat.
Već nakon prve upotrebe nokti su vidno hidrirani a zanoktice nahranjene i mekane. Cena je jedina loša stvar u celoj priči pa tako za 10g ovog proizvoda, koji je vrlo izdašan ruku na srce, moate dati oko 2.500rsd (nisam sigurna kolika je tačna cena jer sam je ja onomad platila 2.200rsd a svi znamo da su u međuvremenu bila i poskupljenja...)
Prijatnog je mirisa i moram da dodam da je najbolji melem za ispucale usne, uveče legnete sa razderanom usnom a ujutru sve meko i sanirano, kao čarobnim štapićem odnešeno!

E sada, da Prase ne bude rasipnik i samo najskuplje da hvali, imam čak 2 odlične low zamene koje koristim nešto manje od mesec dana ali koje su me potpuno oduševile! To bi bili proizvodi koje drži DM, naveliko hvaljeni Alverde Serum i Alverde Nagelpflegecreme Aprickose.



Alverde kremica sa Diorovom ima zajedničku crtu u vidu mirisa kajsije ali sasvim lepo i ona neguje nokte i zanoktice. Praktičnija je u odnosu na Dior je nije toliko gusta, mada jeste nešto gušća u odnosu na obične kreme ali sasvim se fino upija i može bez problema preko dana da se koristi.
Sadrži 10ml i cena je oko 190rsd.


Alverde serum je potpuno genijalna stvar i kupovaću ga dok god se proizvodi! Gelaste je teksture, u momentu hidrira nokte i omekšava zanoktice. Brzo se upija, bukvalno vidite kako ga nokat pije a ono što preostane, umasirate i spremni ste za mazanje (naravno da je neophodno oprati ruke pre mazanja, više sam mislila da je najekspresnija nega kada nemate vremena između manikira). Ovde sam već pisala o ceni i ukratko o njemu.

Na kraju priče o mazalicama, uljima, serumima... bih dodala i OPI Avoplex ulje za negu noktiju i zanoktica, koje mi je bilo odlično a evo ga i pri kraju je. Pošto sam otkrila ovaj Alverde serum, ne bih ga ponovo kupovala. Nemam pojma kolika mu je cena ali računajte da je ovo pakovanje sa četkicom od 15ml oko 1.800rsd. Postoji još varijanta sa pipetom ali i u gelastoj formi u tubici-pakovanju koje je zgodno za torbu.
Meni je super da ga pomešam sa kremom za ruke i navučem rukavice!



Kada imate dobru osnovu i negu, potrebni su Vam još samo mali pomoćnici a u mom slučaju to su najobičnija dvostrana turpija za prirodne nokte (nažalost nigde ne piše granulacija ali bi trebala da bude 180) i štapići za potiskivanje zanoktica.


Žuta strana je grublja strana dok je ljubičasta za poliranje. Kupila sam je na prošlom aprilskom Sajmu kozmetike po preporuci divne prodavačice na Nail Line štandu. Cena je prava sitnica, 80rsd i posle nje sam probala još neku tako običnu, međutim samo mi ova valja te sam brže bolje poručila novu i ne nameravam da je menjam. Bolja mi je čak i od OPI turpije!

Štapići su kupljeni u Sephori na početku moje ozbiljne lakoholičarske karijare, kako u šali volim da kažem. U pakovanju je bilo 10 komada ali smatram da sam ih pretplatila ali to je ceh neznanja, čini mi se da su bili oko 350rsd. Nemojte biti naivne kao ja, potražite jeftinije po specijalizovanim radnjama.

Za kraj sam ostavila nešto što možemo staviti pod odeljak ''extra dodatak'', nešto što nije najneophodnije kada je nega u pitanju ali ja jako volim da koristim i zadovoljna sam njihovim učinkom - OPI Avoplex exfolating cuticle treatment i Crabtree & Evelyn piling za ruke.



OPI tretman za zanoktice sadrži AHA kiseline i odličan je za uklanjanje istih. Stavi se u tanjem sloju preko zanoktica, ostavi se 5 minuta da deluje, ono što se ne upije umasiramo i štapićem samo uklonite višak i potisnete zanoktice na kraju.
Pakovanje od 30ml staje oko 1000rsd i jako je izdašno jer je vrlo malo potrebno pri korišćenju. Meni traje već godinu dana a radim ga jednom u 10 dana.


Crabtree & Evelyin piling za ruke je iz kolekcije La Source čiji je miris neodovljiv i pravi morski. Nanese se mala količina i pokretima kao kada perete ruke, umasirate piling. Krupna su zrnca i taman je grub koliko treba, ni previše ni premalo. Ruke posle njega su kao saten, mekane na dodir i uopšte Vam nije potrebna krema. Ostalo mi je još malo ovog mini pakovanja od 25gr, koje zajedno sa kremicom iste gramaže možete nabaviti za oko 1.000rsd. Pošto sam oduševljena moram se počastiti prvom prilikom onim standardnim pakovanjem.



Takođe moram pohvaliti i ovaj OPI blagi skidač laka sa Aloe Verom jer smatram da je dobar skidač jedan od faktora koji utiču na kvalitet noktiju. Od kada sam ga isprobala, ne menjam ga što se da primetiti i na slici, morala sam da nabavim i ovaj mini kanister!
Odlično skida svaki lak a tu ubrajam i šljoke koje se skidaju bez muke i bez trikova sa folijom i nimalo ne isušuje nokte. Neću ga menjati!
Cene možete videti na Nail Line sajtu, gde se jedino i može poručiti ovaj kanister dok po apotekama prodaju samo manja pakovanja od 30ml i 120ml a cene su oko 350rsd odnosno 600rsd.



Kreme koje koristim nisam uvrstila u današnji post, to sam ostavila za neki drugi jer i tu imam dosta preporuka.
Nadam se da će Vam prijati ovaj post kao i da će Vam pomoći pri odabiru najboljih sredstava za Vašu negu!
Volela bih da mi preporučite nešto novo da isprobam, otvorena sam za predloge!

P.S. U narednom postu Vam spremam jednu premijeru i ne mogu da dočekam da napokon groknem o tome!
Aaaaaaaaaaaaaaa ubi me uzbuđenje!

Ljubi Vas Prase!
Oink!


57 comments:

  1. E papku moj!! vidi se da obožavaš se vezano za nokte :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko bi rekao da ću ovoliko poludeti i za ovim delom ulepšavanja :D :*

      Delete
  2. Odlican post! Ja koristim istu bazu evo vec godinu dana, i odusevljena sam. SV tc sam koristila, ali sad u trudnoci nije preporucljiv pa ga sa tugom preskacm. Sve se kanim da probam Dior kremicu, ali sam ulovila Lushov LF, pa dok ne potrosim i ovo novo pakovanje nema drugihm jer mi je i LF odlican. A moj C&E piling sam totalno smetnula sa uma! Imam ga ali ga jos uvek nisam otvorila!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Otvaraj piling, oduševićeš se!!!
      Potrošila sam Lush LF dva pakovanja i odlučila da probam Dior jer je u tom trenutku izbila prava, divna histerija oko te kremice, pa kako onda da ne probam i ja :D
      Moram da priznam da mi je mnogo bolja Dior mazalica, pogotovu što mi leči i usne :)

      Delete
  3. Mislim da si mi upravo prodala nekoliko proizvoda :D Mislim da ću svakako bazi dati šansu, ali i neke od ovih drugih stvarčica mi deluju veoma zanimljivo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bazu obavezno probaj prvom prilikom! Drago mi je da si našla nešto zanimljivo :*

      Delete
  4. ahahah, plačem od smeha na prvu i poslednju sliku!
    ja sam sličan post planirala za sledeću nedelju, ali sad ću malo da sačekam, da ne bude da te kopiram :š

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D

      Slobodno objavi, ovakvih postova nikada previše, osim toga imaćeš advokata u obliku mog brata koji će i pored dokaza u vidu datuma reći da sam ja tebe iskopirala LOL :D

      Delete
  5. Divno OPI carstvo! :D bas me je privukla ova dior kremica, izgleda preukusno, moram obratiti paznju na ove alverde mazalice, kad budem isla opet do DMa! Odlican post i jedva cekam premijerni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :*
      Obavezno obrati pažnju a verujem da ćete biti oduševljene premijernim postom!

      Delete
  6. hahhah prva slika je hit :D

    odlicni saveti za negu :) jako bih volela da probam 3u1 opi bazu i ovu dior kremicu, deluju prelepo :)

    i nokti su ti i na pocetku bili sasvim dobri ali sad su zaista savrseni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :*

      Mislim da je ta prva slika zaista odličan motiv nekome da ne treba puno muke da se stvari dovedu u red i da za svakoga postoji nada :)
      Ako budeš u prilici obavezno isprobaj, zaista odlične stvarčice!

      Delete
  7. ajajajaj, pa ja nisam probala ništa od ovih stvarčica koje ti koristiš :(
    morat ću obratit pažnju barem na ove alverde stvarčice, bar njih ima u svakom dm-u :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno su super, prijatno sam iznenađena, obavezno ih probaj!

      Delete
  8. hahahhaha jaoj prase umirem! a ja mislila luda sto sam kupila 1L zoja skidaca a vidi tebe!! prva slika je genijalna!

    mislim da ti jedino fali staklena turpija

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nikako, dobar skidač treba imati u litarskim zalihama LOL!
      Joj o staklenim turpijama razmišljam ali nikako i da isprobam.. hm, možda sam definitivno tip za ovu klasiku!

      Delete
  9. Sve sve al kanister skidaca!!! :)))))) Skroz si True lakoholicarka! Odlican post. Taman mi treba nesto za hidriranje noktiju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A skroz je cakano pakovanje i nije toliko veliko, majke mi!
      Drago mi je da si našla nešto zanimljivo :*

      Delete
  10. super koristan post! nesto od ovog imam, a nesto cu da kupim, i to mozda vec danas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :*
      Takva sam i ja, odmah kupiti, možda nestane :)

      Delete
  11. Hahahaha, ja sam umrla kod one slike 'Manikir za krave'! Hvala ti za sve ove koooorisne informacije! Moram da kupim taj Alverde serum. A za stapice za aguranje zanoktica, da li si probala u specijalizovanim radnjama da vidis koja je cena?

    ReplyDelete
    Replies
    1. za guranje**
      I videla sam na ovom sajtu koji si postavila, imaju stapici 10 din. komad. Imaju duze i krace, a cena je ista. :)

      Delete
    2. Nema na čemu, zadovoljstvo je moje :*

      Delete
  12. Hahaha,Prase,svidja mi se salon u kome sredjujes nokte,mozes li nam reci tacnu lokaciju?!:-D
    Divan post,a kanister je hit!:-D
    Dior kremica momentalno ide na WL!:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moram da obezbedim popust za moje čitateljke u ovom salonu, vidim da su hit :D :*

      Delete
  13. Odlican post. Probala sam Alverde serum i kremicu a posle ovoga definitivno cu da isprobam i bazu i tretman za zanoktice! :)

    ReplyDelete
  14. svaka cast na ovom carstvu :) i ja sam se nasmejala kod prve slike :) moram da priznam da me je jako zainteresovao ovaj 3u1, ja sam jedno vreme praktikovala nail envy kao bazu, cisto da malo nahranim nokte, ali mogla bih i ovo da probam :) a i iskreno, kanister me je odusevio, moram da probam to cudo od skidaca koji super skida a ne isusuje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skidač je fantazija a mislim da češ i sa StF biti zadovoljna! :*

      Delete
  15. Prase, post je odlican. Baza me najvise privukla, skidac laka i CD kremica za nokte.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala i drago mi je da su te te stvari zainteresovale, nećeš se pokajati :*

      Delete
  16. Baš volim ovakve postove. Ja bih voljela da isprobam ove Alverde stvarčice, posebno serum, jer je toliko hvalje, ali ga kod mene nema. A litar acetonaaa... Baš praktično. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :*
      Javi mi se na mejl, da se organizujemo za serum i kremicu, biće mi zadovoljstvo da pomognem :*

      Delete
  17. Hahaha umrla sam od smeha kada sam videla kanister skidača, stvarno si OPIčena :) Odličan post!

    ReplyDelete
  18. Vidi se da uvek sredjene nokte nisu slucajnost :) :* Super post draga

    ReplyDelete
    Replies
    1. O kako mi je milo da te vidim, hvala puno :*

      Delete
  19. Super post! Izuzetno koristan!
    Nego, prasence, mislila sam da me vise nista ne moze kozmetosokirati, kada ono - kanister. :lol:

    Gde si kupila Crabtree & Evelyin piling za ruke? Ima li ga u nasim pasivnim krajevima? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahhahahah LOL! Uvek ima nešto novo!

      Ima, ima.. Prima apoteke ;)

      Delete
    2. Jaoj, pa kako ja to do sada nisam znala?! Hvala puno prasence! :cmok:

      Delete
    3. Slab je izbor i stalno premeštaju ;)

      Delete
  20. Jao, gde si iskopala ovu prvu sliku, hit je potpuni!
    Inace super informativan post, ja sam se potajno nadala da cemo dobiti i sneak-peak tvojih neobojenih 'papaka' specijalno za ovu priliku. Zanima me kako ti StF cuva nokte od zutila? Posto trenutno muku mucim, isprobavam neku OPI natural nail strenghtener bazu, listanje inace nemam, ali od silnih tamnih lakova ne stiti :( dosla sam do pola i sve isto, mozda sledeci probam StF.
    Ovu alverde kremicu nisam jos spazila, al kupicu je prvom prilikom, volim sve njihovo za nokte, imam i serum i ulje i super su mi.
    Kanister skidaca me uopste ne cudi, svako ko lakira nokte cesto zna kako se to brzo trosi, i ja bih rado jedan kupila i resila se onih glupih situacija kad ga ponestane bas u najnezgodnijem trenutku.
    Izvini za roman :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neee, ja volim da se neko raspiše, volim tu domaćinsku atmosferu, da vidim da Vam je lepo a i sama sam užasna pričalica :)

      Slika je nađena pre godinu, dve i ostala mi je kao potpuni hit, kačila sam je i na forum tada... dok sam pisla post, setila se i jedva sam je iskopala :D
      StF nije svemoguć kod žutila, mislim da nijedna baza to nije definitivno! Mada ko zna... nisu mi užasno žuti ali jesu malo pri vrhovima, ipak papke farbam svaki dan :D
      Mogla sam ostaviti sliku ali eto to mi je promaklo kao i ovo o žutilu da napišem... drugi put obećavam!
      Kanister je čudo!!!

      Delete
  21. :)))) Nasmejala si me slatko! Nedostaje mi Avoplex za zanoktice, taman mi je pri kraju ovo sto koristim!

    ReplyDelete
  22. Samo se vi sprdajte sa ovim pedikErima ali oni imaju i sajt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa jel vi mislite da bih ja papke prepustila neznalicama :D

      Delete
  23. Bogme su tvoji papci vrlo negovani papci, nema sta :))
    Odusevila me je razlika izmedju tvojih noktiju nekada i sada, eto sta znaci posvetiti se necemu. Hvala na predlozima za kupovinu, ja sam suvise lenja da bih trazila te proizvode po gradu, ali zato cu poharati Sajam kozmetike u martu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako je, Sajam je idealna prilika, pravi spisak :)
      Hvala ti na komplimentima, eto uz malo truda kako sam napredovala, nadam se da sam nekoga nadahnula :)
      :*

      Delete
  24. E moraću da probam taj Alverde seurm, dugo ga mjerkam ... Iako imam akrilne, super će doći za zanoktice . Hvala na preporuci :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu, super će ti biti za zanoktice :*

      Delete
  25. Odlican post, slike su odlicne! Prva je pobedila, hahah :)) Volim Alvedere kozmetiku, ovaj njihov serum sam gledala vec neko vreme, ali nikako da se odlucim i uzmem ga. Hvala na predlozima. xo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno i nema na čemu :*
      Obavezno probaj, stvarno je super!

      Delete
  26. hahahah, koliko si ti blesava!!!kanister skidača :lol:
    i posvecena si ovome, post je pun korisnih informacija,dubok naklon i talasi u publici zajedno sa ovacijama! a ja od svega ovoga koristim samo onu alverde kremicu....stidim se :)
    joj, kako si redovna, ne mogu da te ispratim :D

    ReplyDelete
  27. Bacam ruže i šaljem poljupce u vazduhu ''a la miss sveta'' divnoj publici LOL!
    Hvala puno, nadam se da ćeš isprobati još nešto :*

    ReplyDelete
  28. Minimum 4x nedeljno? ne bih rekla... možda dnevno, to da. A i sestra ne menja lak na svakih sat vremena.

    P.S. Mogla bi malo više da se potrudiš oko postova!

    Srdačan pozdrav,

    Maca

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga seko, vidim sve pratiš, baš mi je drago, najbitnija je podrška porodice!
      Vickasta kao uvek... :*

      Delete