Monday, March 25, 2013

OPI Nail Lacquer Thinner


Pozdrav drage moje!

Dok polako razmišljam i pravim planove za sajam kozmetike koji nam se bliži (6. i 7. april), sinula mi je ideja da ne bi bilo loše da Vam predstavim i jednog, malog pomoćnika koga bi svaka lakoholičarka trebala da ima a na sajmu ćete to svakako pronaći.

izvor


Dakle, u pitanju je razređivač lakova za nokte i sigurna sam da je većina Vas čula za ovo čudo. Na početku svoje lakoholičarske karijere, otkrila sam ga i ja i kupila pre godinu dana tj. na prošlogodišnem sajmu, da stoji ''zlu ne trebalo''.



Osnovna funkcija thinner-a  jeste ono što mu i samo ime kaže - razređivanje i oživljavanje lakova koji su se zgusnuli, stvrdnuli ili prosto imate potrebu da neki lak malo dovedete u red, kao npr ja ovaj.
U uputstvu piše da je potrebno svega 2-3 kapi ali naravno to je neko uopšteno pravilo, Vi možete dodati onoliko koliko je potrebno da dovedete Vaš problematični lak u prvobitno stanje.
Isto tako, naglasila bih da ja nikako nisam za opciju besomučnog mućkanja laka pošto se kapne razređivač u njega jer ćete nepotrebno dobiti gomilu mehurića a može doći i do pucanja četkice. Uzmite bočicu između dlanova i protrljajte je, ostavite da odstoji koji minut a poželjno je i više i slobodni ste da koristite svoj osveženi lak.




Pored lakova takođe možete razređivati i Vašu bazu za nokte, naravno kao i kod lakova treba voditi računa koje sastojke sadrže (toulen, formaldehyde, DBP) kako bi bili kompatibilni a proces razređivanja uspešan.
Još jedna prednost ovog malog pomoćnika jeste i savršeno i brzo uklanjanje fleka u slučaju da ste imali nezgodu pa prosuli lak po stolu, parketu, tepihu... samo treba jako pažljivo tapkati po tim mestima.

Što se tiče mog iskustva, ja sam stavljala do maximalno 5 kapi i to u lakove koji imaju već višegodišnji staž ili eto formula nije po mom ukusu a takvih je bilo ni na prste obe ruke da pobrojim.
Takođe sam uspešno razređivala, doduše sa po 15 kapi bazu (OPI Start to Finish) kada se zgusne pri dnu sa par ml da bih je iscedila do kraja a mazala bi se kao nova posle ovog tretmana.

Kao što možete videti na prvoj slici, thinner sadrži izdašnih 60ml a cena za njih je oko 1.000rsd. Žao mi je što se ne vidi dobro na slici, koliko sam malo potrošila za ovih godinu dana, otprilike zamišljate liniju po sredini slova ''nail''.
Nemate potrebe da brinete o upotrebljivosti na duže staze jer ovo ne može da se pokvari, može samo da izvetri a i to je nemoguće jer se ne otvara često i svakako da odmah zatvarate čep po korišćenju. Napominjem još jednom da moj jednogodišnji thinner radi kao sat i da se ova investicija zaista isplati!



Lakovi na slici su manekeni koji služe da ulepšaju ambijent a ako nekoga interesuje koji su u pitanju, s leva na desno idu redom: Green-wich Village, Funky Dunkey, Need Sunglasses i If You Moust You Moust.

Eto, to bi ukratko i sa najvažnijim informacijama bilo predstavljanje ove super korisne tekućine. Na domaćem tržištu a pogotovu stranom su u ponudi razne militraže i cene a na Vama je da izaberete onu koja Vam najviše odgovara što se tiče finansija ali i sadržaju Vaših bočica.
Mala napomena jeste da ih ne drže drogerije već su sastavni deo specijalizovanih, vodećih brendova u svetu lakova kao što su još i Mavala, Essie, Seche, Orly... mada sam istražujući po netu naišla i na primerke kod Artdeco i Kiko brenda.

Da li ste nekada probali razređivač, koji Vi preporučujete?
Nadam se da će Vam tekst koristiti,
ljubi Vas Prase!



46 comments:

  1. Baš ću pogledati taj proizvod, meni bi dobro došao za neke proizvode :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obavezno baci pogledm stvarno zgodna stvarčica :)

      Delete
  2. Ja nisam ni znala da ovo postoji :( Baš ti hvala na ovom predstavljanju :D Obožavam lakove, pogotovo ružičaste nijanse i uvijek ih gomilam pa su, kao što već pretpostavljaš, svi otvoreni, a ne mogu baš dugo trajati i zaguste se. S tim nisam jedino imala problema kod Avonovih lakova, imam neke još s fakulteta (uh, već bi trebali bit u smeću, I know), a uopće se nisu zagustili :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma što bi bacala ako nabaviš svog malog pomoćnika ;)
      Baš mi je drago da ti je ovaj post koristio :*

      Delete
  3. Hvala na preporuci, baš ovim dana razmišljam šta ću kupiti na Sajmu, ne bih da budem tamo kao pala s Marsa, ovo svakako ide na listu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nek ti ovo bude jedna od stavki, vredi :*

      Delete
  4. E ovo je super. Nije mi nikada palo na pamet da ovo kupim. Mozda zato sto ne volim da gomilam tonu lakova pa mi bude i drago kad se neki zgusne pa mi nije zao da ga bacim. Mada sad me ipak ovo mami da kupim. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sada nema razloga da se bilo šta baca :D

      Delete
  5. Imam ovaj razredjivac vec nekoliko godina, sjajna stvar! Ali, da budem iskrena, nikad nisam pazila na kompatibilnost u vezi sa sastavom laka ili baze za nokte, stavljala sam u sve. Ups :D

    Ja sam od onih koji muckaju bocicu do besvesti, a poslednji put sam je samo ostavila da prenoci, tako da si skroz u pravu sto se toga tice. Sto nam to nisi ranije rekla? :P

    Sajam kozmetike mi nije bilo u planu, ali je ovde toliko puta pomenjen, da ja sada ne mogu da docekam taj dan, hehe. Nadam se da ce imati sve sto inace nude po apotekama / salonima. I da ce korpica "za 500 din" biti puna. :)

    Slatki su ti manekeni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako je tebi radilo posao, sjajno ali ja sam nekako morala to da napomenem, da posle ne ispadne ''Prase laže'' :D

      Evo sada kažem, ne mućkajte ljubimce, protrljajte ih između dlanova :*

      Uh sajam je... pa ne znam, ja volim da odem jer mi je lep taj šareniš mada mogu i bez njega :)
      Što se tiče OPI ponude, biće sve i biće povoljnije, npr lakovi će biti 800rsd tj. bar su do sada toliko bili, DS serija je bila 1.100rsd (inače je skoro 2.000rsd) a u korpici od 500rsd svašta može da se iščeprka :D

      Delete
    2. Zbog tih cena se ne sme propustiti!

      Kad smo kod DS-a, nadam se da ćeš nam predstaviti uskoro tamno plavi. Znam da nema šanse da ga nađem, ali volela bih da ga vidim ovde :-)

      Delete
    3. Da, ok su cene skroz, posebno za DS!

      Hoću, mackaću uskoro a ti pokušaj u Nail Line da ga pronađeš ;)

      Delete
  6. Prase, hvala na uputstvu, ja sam kupila manje pakovanje ali na njemu nema uputstva

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu, drago mi je da sam mogla da pomognem :*

      Delete
  7. Ovo je mnogo korisna stvar :). Zali boze lakova koji su mogli da imaju produzen zivot :D

    ReplyDelete
  8. Jako korisna stvarcica.. :)
    Ja imam Orly i isto super radi...

    ReplyDelete
  9. imam ga i ja :)
    ne znam za druge razredjivace, ovaj mi je sada radio posao
    dobro, cak sam onaj essence btgn razredjivala ovim i super je
    bilo, mozda i bolje no sto je radio ranije :))
    lakici na poslednjoj slici...jao manekeni slatki :))
    kako su lepi svi zajedno :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uuu super, eto taman značajni komentari za ostale devojke :*

      Delete
  10. Iznedila me cena, mislila sam da košta čitavo bogatstvo... Za sada nemam skuplje lakove, a ni toliko drage koji su se osušili (uglavnom su neki jeftiniji buđavci), ali mislim da bi ovo bilo baš korisno imati, "u zlu ne trebalo" :) Naročito ovo kapanje po nameštaju, to mi se redovno dešava!

    ReplyDelete
  11. Ovo pakovanje deluje veoma isplativo. Ja koristim Daplex razređivač, a on sadrži i toluen. Inače pakovanje Daplex razređivača od 10 ml košta 200 dinara, tako da je OPI znatno povoljniji - i po pitanju cene i po pitanju sastava.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, najbolje je kada čovek tako gleda a opet znam i po sebi, nekada uzmemo manje a skuplje pakovanje samo zbog trenutne situacije...

      Delete
  12. Korisna stvarčica. Jedva čekam sajam :)

    ReplyDelete
  13. Imam ovaj thinner već dosta dugo. Nisam ga imala prilike upotrebljavati jer mi se srećom još ni jedan lak nije zgusnuo :)

    ReplyDelete
  14. Moraću da ga uzmem kad budem dolazila u BG, imam neke Dior mini lakove koji su se zgusnuli, a i za svaki slučaj. :) Sajam je, inače, nešto na čemu vam mnooogo zavidim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obavezno ga uzmi, videćeš kako ćeš ih oporaviti :)

      Delete
  15. preeeeeedobro! prvi put čujem za ovo čudo, a mogla sam možda spasit neke svoje ljubimce da sam znala... ;)

    ReplyDelete
  16. Citala sam negde da je jako lose koristiti aceton za razredjivanje laka i da bi trebalo koristiti iskljucivo ove 'tinere'. :) Definitivno cu potraziti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh nikako aceton!!! Sada ima ovih thinnera, samo izabereš šta ti odgovara i milina :)

      Delete
  17. Nisam probala, ali zvuči korisno. Ja ih obično bacim kad primetim da su se isušili, zato što tada imam izgovor da odem i kupim novi :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako korisno ali ako ti odgovara taj izgovor... :D

      Delete
  18. Jedva cekam Sajam!:-)
    To je sve sto imam da kazem :-P

    ReplyDelete
  19. jeeeeeej, evo nešto s imenom opi a što imam i sama ;)

    ReplyDelete
  20. Bas mi je drago da si mi ga preporucila neke lakove mi je spasio al neke nije mogao nikako. Koliko god da sam stavila spasa nema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Žao mi je što nije uspeo sve da spasi ali volim što si opet zadovoljna :*

      Delete