Tuesday, March 4, 2014

I Sao Paulo Over There


Hello!

Nastavljamo u vrelom brazilskom ritmu, ovaj put sa nešto svedenijom bojom za koju tvrdim da će biti novi kultni lak jer je pravi klasičar u kolekciji! 

Porco Ensebado (Greased Pig) by Ricardo Cipicchia


ISPOT je na prvi pogled vrlo čudan izbor za prolećno/letnju nijansu. I na drugi... Iako nisam od onih što dele boje po sezonama već po raspoloženju, znam da ovu boju neću nositi toliko često u toplim, sunčanim danima koji nam predstoje. Ako zanemarimo ovu konstataciju, o ovom laku imam samo reči hvale - u pitanju je jedna jako zanimljiva varijacija na temu taupe nijansi ili popularno znanih blatnjavaca. Ovaj primerak je sivkaste nijanse ljubičastog podtona sa mrvom hladno braon boje. Vrlo je šik i elegantan.



Formula je kao i kod Amazona, ni pregusta ni pretanka krema, onako baš kako treba ali su neophodna dva sloja za potpuno prekrivanje. Lak se izuzetno brzo suši i sjajne je završnice. 

Pretpostavila sam da bi ste želeli i poređenje sa njegovim poznatim prethodnicima kada su u pitanju ove nijanse. Kao što možete da vidite na slici, u odnosu na Žaka i Over The Taupe on je jasno sivi i to je njegov dominantan ton dok ga ova dva laka imaju u tragovima podtonova. U odnosu na ISPOT, Over The Taupe je braon dok ga sa Žakom donekle povezuje ljubičasti podton. Rezime bi bio da su sva tri jako lepa na svoj način i dovoljno različita da se opravda posed trojke, posebno ako često nosite ovakve nijanse. Istih su i karakteristika što se tiče formule i finiša. Opet, ako bi želeli samo jednog -ostavljam lični utisak da preovlada a nadam se da će Vam moje recenzije i ovo poređenje pomoći.




Kako Vam se dopada moj današnji izbor? Vidite li ovu nijansu kao letnju, možda uz neku odevnu kombinaciju koja meni trenutno ne pada na pamet?!

Do narednog naslova,
ljubi vas Prase! Oink!

33 comments:

  1. Svaki put kada stavis ovako neku boju, eto mene sa komentarom :) Do pre dve godine nisam mogla da smislim ovakve boje a onda sam ih toliko zavolela da ih sada volim najvise :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, primetila sam da obožavaš ovakve nijanse :)

      Delete
  2. Jako je lep. :) Svidja mi se sto je hladnija nijansa.

    Jedino sto stvarno nije za leto :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni stvarno, uz najbolju volju nikako ne ide uz leto :)

      Delete
  3. Beautiful color! <3

    ReplyDelete
  4. Boja je prelepa , jedino sto sam se malo umorila od svih taupe nijansi pa bih se u zadnje vreme ipak radije odlucila za neku pravu boju

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, isto tako se i ja osećam - uželela sam se svih tih jarkih, konkretnih boja :)
      Ova nijansa će biti hit pred jesen :)

      Delete
  5. Predivna boja.
    Nije bas tipicna nijansa za letnju kolekciju, ali ja te tipicne i ne volim nesto preterano, a ovaj je bas po mom ukusu, tako da ga skroz mogu zamisliti kao deo neke letnje kombinacije. :)

    ReplyDelete
  6. Redak "blatnjavac" koji mi se dopada :)

    ReplyDelete
  7. Čini mi se da je cela kolekcija radjena tako da se lakovi uklope u taman ten prosečne Brazilke. Sao paolo izgleda lepo i veselo u odnosu na tamniju kožu, ( verujte, gladala ja slike) tako da će biti idealan za leto dok za nas bledolike ne znam baš, može ali ne mora da znači. Ja bih ga nosila cele godine:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, razmišljala sam i o tome - baš lepo svi ide na tamniji ten i prilagođeni su njihovim ženama 1:1!

      Delete
  8. Razocarao me je. Inace znas da volim ovakve muljave bojice ali ova uz moju svetlu kozu je izgledala ocajno. Nekako se previse utopi ne umem da objasnim ali jako lose... a bas sam se ponadala da cu ga uzeti

    ReplyDelete
  9. Meni uz belo je sve može da prođe kao letnje. :) Sviđa mi se kako ti stoji, mada ga ipak preskačem, jer retko nosim blatnjavce.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da znaš, belo je uvek siguran izbor i već zamišljam kako bi to bilo :D

      Delete
  10. Predivan je i dosta me podseća na moj voljeni Below Deck. Najlepši mi je od tri blatnjavca iz tvog poređenja.

    ReplyDelete
  11. I meni je najlepsi od ta tri iz poredjenja. Stvarno je divan! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bogami, meni su sva tri lepa na svoj način ali se definitvno izdvaja čak i meni :)

      Delete
  12. da znaš da mi je od ova tri najljepši, baš mi se sviđa... volim ovakve boje, iako ih u posljednje vrijeme ne nosim baš često... ma kvragu, imam toliko lakova da više nijednog od njih ne nosim ni dvaput a kamoli često ;)

    ReplyDelete
  13. E ovo je najlepsi blatnjavko. Volim tu mrvu hladne sive.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se isto jako dopadaju ovakvih tonova :)

      Delete
  14. Meni je ovaj ubedljivo najlepsi :)

    ReplyDelete
  15. Ime predivno, boja zaista ima neki smek :) Najlepsi od sva tri i meni :) Ima dva blatnjavka, za jedan se hvatam retko,drugi jos nije stigao na red, tako da preskacem, kdo mene ne bi bio voljen :)

    Inace je predrasuda da vecina Brazilki ima taman ten, jedna od mojih bivsih cimerki je bila bas bleda,i generalno ima mnogo bledolikih,pogotovo na jugu i jugoistoku, uglavnom potomci Nemaca i Italijana (sad ja pametujem, al jace je od mene :D )

    :*

    ReplyDelete
  16. Neka, neka, ja baš volim uvek da saznam nešto novo i zanimljivo :*

    ReplyDelete
  17. Zelim zelim zelim! Moja boja skroz!

    ReplyDelete